EkonomiGündem

Kahve Fiyatlarına Zam Geldi! Fiyatlar Cep Yakacak

Ülkemizde odukça sevilen ve tercih edilen dünyada kahve devi Starbucks ürünlerine zam yaptı. Son dönemlerde iğneden ipliğe gelen zamlar, vatandaşın belini bükmeye devam ederken kahve severleri üzecek bir haber de kahve devi Starbucks markasından geldi. Starbucks tüm ürünlerine yüzde 30 zam uygulamaya başladı.

Dünyaca ünlü zincir kahve markası, Starbucks tüm buluşmaların uğrak noktası olmaktan uzaklaşacak. Çünkü kahve fiyatları cep yakacak. Tüm ürünlerine yüzde 30 zam yaptığını duyuran Starbucks’ta en çok tercih edilen kahvelerin başında gelen latte ve filtre kahvede, örneğin küçük(tall) boy bir filtre kahve 10,75 TL’den 14,25 TL’ye çıkarken, yine küçük boy bir Latte’ nin fiyatı ise 14,25 TL’den 17,75 TL’ye yükseldi.

Ayrıca marka bünyesinde satılan bardak, termos kahve çekirdeği gibi ürünlere de yüzde 30 zammı uyguladı. 250 gram çekirdek kahvenin fiyatı 89 TL’den 99 TL’ye yükseldi. Starbucks zammı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Şirket her ne kadar zamlarla ilgili açıklama yapmazken yapılan zamlar dikkatli tüketiciler tarafından kaçırılmadı.

(Fiyat bilgisi görseli @KahramanUgurlu)