Gündem

Kafede flaş uygulama: Aşı olana ücretsiz çay veriliyor!

Türkiye’de aşılama çalışmaları başladı. Uzman isimler tarafından vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrılarda bulunulurken, Van’da bir kafe flaş bir uygulama başlattı. Son gelen bilgilere göre, Van’da hizmet veren kafede aşı olanlara ücretsiz çay veriliyor.

Corona virüsü salgınında kontrollü normalleşme dönemine geçildi. Bu nedenle bir ilde kafe, restoran gibi işletmeler açıldı. Corona virüsünün yayılma riskine karşı ise bir kafede flaş bir uygulama başlatıldı. Van’ın Erciş ilçesinin Van Yolu Caddesi’ndeki kafede corona virüsü aşısı olanlara ücretsiz çay servisi yapılıyor. Aşı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatıldığı öğrenilen uygulama hakkında ise kafe işletmecisi Muhammet Börükoçin açıklamalarda bulundu.

Börükoçin açıklamalarında, “Dünyayı saran koronavirüs salgı ile mücadelede ne yapabiliriz, diye düşünürken, aklımıza bu yöntem geldi. Kafeye gelen müşterilerimize kapıda HES kodu uygulaması yaparak, aşı yaptırıp, yaptırmadıklarını tespit ediyoruz. Aşısını yapan müşterilerimize ücretsiz çay ikramlarında bulunuyoruz. Amacımız pandemiye dikkat çekerek, farklılık oluşturmaktır. Ayrıca iş yerimizde sosyal mesafe, maske, HES kodu uygulaması ve kapasite doluluk oranı gibi pandemi kurallarına da dikkat ediyoruz. Umarız bir an önce bu salgın biter” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 27 Mart virüsü tablosuna göre bugün 223 bin 214 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 30 bin 021 vaka tespit edildi. Hasta sayısı ise 1.281 olarak bildirildi. Son 24 saatte vefat edenlerin sayısı 151 olarak açıklanırken, iyileşenlerin sayısı ise 18 bin 892 olarak verildi.