EkonomiGündem

Kafe ve restoran destek ödemesi için başvurular nereye ve ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile kafe ve restoranlara destek ödemeleri yapılacağını duyurdu. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar, başvuruların nereye ve ne zaman yapılacağını merak ediyorlar.

Corona virüsü salgını nedeniyle kafe ve restoranlar maddi kayıp yaşadılar. Zor zamanlar geçiren işletmeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün flaş bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafe ve restoranlara ilişkin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak kaydıyla destek ödemesi yapacağız.”

Esnaf destek ödemeleri 31 Mart’a kadar devam edecek

Destek ödemelerinin detayları henüz belli değil. Ancak esnaflara 1000 TL hibe desteği ödemeleri üç aylık süreyle gerçekleştirilecek. Esnaflara hibe desteği ve kira desteği başvuruları ise www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapılıyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnaflara verilen destekler hakkındaki açıklamasında, “Bakanlığımıza ulaşan talepler üzerine esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağlıyoruz. Buna göre destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnaflarımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart 2021 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecektir. Hayırlı olsun.” İfadelerini kullanmıştı.