Gündem

Kafe-restoranlar ve sokağa çıkma yasağı ilgili flaş gelişme! Tarih belli oldu

Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? ve Sokağa çıkma kısıtlamaları kalkacak mı? sorularının cevapları merakla bekleniyor. Uzun süredir kapalı olan kafe ve restoran gibi işletmelerin açılması için planlamalar yapılıyor. Koronavirüs kısıtlamalarının vaka sayılarının istenilen düzeye gelmesiyle birlikte kaldırılması için mart ayı işaret edilirken, açılması planlanan restoran ve kafelere 45 dakikalık bir süre sınırının getirilmesi gündeme geldi.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, öneriler arasından restoran ve kafelerle ilgili ‘süre sınırlaması’ önerisi ön plana çıktı.

KAFE VE RESTORANLARDA OTURMAK İÇİN SÜRE SINIRI

Öneriye göre kafe ve lokantaların kapalı bölümlerinde sadece yüzde 30 kapasiteyle açılması ve oturma süresinin 45 dakika ile sınırlandırılması planlanıyor. Bu mekanların açık alanlarının ise yüzde 50 kapasiteyle kullanılabileceği belirtiliyor.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI

Marttan itibaren sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili de bazı iyileştirilmelerin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Öncelikli olarak hafta sonu kısıtlamalarının kaldırılması, hafta içi kısıtlamanın ise bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Salgının durumuna göre daha sonra bunun da kaldırılacağı belirtiliyor.