Ekonomi

Kadınlara düşük faizli kredi veriliyor! Başvuran alıyor

Türkiye’de kadın girişimcilere devlet tarafından çeşitli destekler sağlanıyordu. Bu kapsamda özel bir bankadan da flaş bir destek açıklaması geldi. Buna göre, Akbank, kadın girişimcileri ihracata teşvik etmek için düşük faizli kredi verdiğini duyurdu.

Corona virüsü sonrası vatandaşa destek için çeşitli kredi kampanyalarını duyuran özel bankalar, normal durumlar için de bazı kampanyalar başlatıyorlar. Bu kapsamda Akbank, kadın girişimcileri ihracata teşvik etmek için uygun faizli kredi imkanı sağlayacağını duyurdu. Türkiye’de başarılı kadın girişimcilerin artması için başlatılan kampanya ile banka kadınlara 1 yıla kadar vadeli ihracat taahhütlü döviz kredilerinde 50 baz puan faiz indirimi ile sunuyor. Ayrıca yapılan açıklama ile özel faiz oranı ile kullandırılacak bu krediler için üst limitin 500 bin dolar/euro olacağı bildirildi.

Ülke ekonomisinde ihracat önemli rol oynuyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, “Akbank olarak, ülke ekonomisinin büyümesinde ihracatın önemli rol oynadığına inanıyoruz. Pandemi sürecinin dünya ticaretinde oluşturduğu daralmalara rağmen Türkiye’nin ilk 9 ayda 118 milyar doları aşan ihracat gerçekleştirmesi ihracatçıya verilen desteğin karşılık bulduğunu bir kez daha gösterdi. Bu süreçte ticari olumsuzlukların etkisini azaltmak amacıyla avantajlı finansman olanaklarından, dijital ürün ve hizmetlere kadar çok geniş bir yelpazede ihracatçımızın yanında olduk.” İfadelerini kullandı.

Hem finansman desteği hem danışmanlık hizmeti

Tugal’ın açıklamalarına göre; Akbank hem finansman desteği hem de danışmanlık hizmeti ile girişimci kadınların yanında olmaya devam edecek.