İzmir HaberleriManşetSpor

Kadın mücadelesini suyun üstüne taşıdılar

ÖZEL/ Didar DEMİRCİ

Dünyanın üç büyük festivalinden biri olan ve Türkiye’de su sporlarını yaygınlaştırmak için 2008 yılından beri düzenlenen Dragon Festivali’nin İzmir ayağı 10- 11 Haziran tarihlerinde İnciraltı Kent Ormanı’nda tamamlandı. Festivale bu yıl katılan 27 takımdan biri olan Cemy’s Pilates Team ise tamamı kadınlardan oluşan kürek takımı olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekti. Cemy’s Pilates Team’den Cemile Aydın, Türkiye’de ikinci İzmir’de ise ilk tamamı kadın sporculardan oluşan kano kürek takımı hakkında Ege Haber’e konuştu. Kurumdan sadece iki antrenörün olduğunu aktaran Aydın, takımın geri kalan sporcularının pilates stüdyosuna üye olan kişilerden oluştuğunu belirtti. Kadın mücadelesini ve kadın dayanışmasının gücünü adeta suyun üstüne taşıyan takımın nasıl doğduğunu anlatan Aydın, “Fikir benden çıktı. Dragon Festivali’ni ve bot yarışını daha önce görmüştüm. Çok güzel bir organizasyon. Biz de hep beraber bir şeyler yapmak istiyorduk. O nedenle festivale katılalım dediğimde herkes pozitif baktı. Biz de bir takım oluşturup, yarışlara katıldık” sözlerini kaydetti.

GÖZÜMÜZÜ KORKUTMADI

Dragon Festival’inde yıllardır kürek çekerek kurumunu temsil eden çok güçlü kadın ve erkek rakiplere rağmen “Neden olmayalım” diyerek yola çıktıklarını aktaran Aydın, “Biz zaten düzenli olarak spor yapan bir ekibiz. ‘Neden kadın olarak bu kadar zorlu ve bu kadar fazla erkek rakibin olduğu bir yerde yer almayalım’ dedik. Gözümüzü korkutmadılar. Çünkü önemli olan taktik ve beceri. Bunun karşılığını biz hep gördük. Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Kabiliyetle birleşmemiş yetenek, yetenek değildir. Biz burada hem kabiliyetimizi hem çevikliğimizi hem de aklımızı kullanacağız” mesajını verdi. Öte yandan büyük bir iddia ile yarışa katılmadıklarının altını çizen Aydın, “Olaya gerçekçi bakıyoruz. Burada var olmak ve burada elimizden gelenin en iyisini yapmak, bence başlangıç açısından çok önemli bir başarıdır” dedi.

SADECE 3 KEZ ANTRENMAN YAPTIK

Kürek takımlarının yedekleriyle birlikte 21 kişiden oluştuğunu aktaran Aydın, bu takımlarda da kadın sayısının genellikle çok az olduğunu söyledi. Aydın, kendi takımlarında hiç erkek olmadığını ve çok güçlü takımlara karşı yarıştıklarını dile getirdi. Takımdaki sporcuların tamamının kadın olmasının kendilerine pozitif bir bakış açısı kazandırdığını belirten Aydın, “Çok kurumlar arası bir yarışma biz kurum temsilcisi olarak sadece iki antrenör olarak buradayız. Geri kalan kişiler ise başka işlerde, başka kurumlarda çalışan insanlar. Takımımızda ev hanımı olan da var sağlıkçı olan da… Hatta anne kız katılan da var. Onları bu organizasyonda buluşturmak da hem stüdyom adına hem de kendi adıma inanılmaz mutluluk verici” ifadelerini kullandı. Yarışmaya katılan diğer kurumların takımlarına kıyasla en az antrenman yapan takım olduklarını aktaran Aydın, “Sadece 3 antrenman yaptık. Hiç kimse korkmadı. Herkes biz bunu yaparız diyerek geldi. Zaten önemli olan burada olmak ve savaşmak” dedi.

Dragon Festival’inin bot yarışında ve kostüm yarışında üçüncülüğü alarak ayrılan Cemy’s Pilates Team, genel sıralamada kupa alamasalar da festivalde verdikleri mücadeleden dolayı gururlu ve mutlu hissettiklerini belirtti.

“BURADA KESİNLİKLE BİR FARKIMIZ VAR”

Cemy’s Pilates Team kürek takımından Melda Orçun da takıma ilişkin sorularımızı yanıtladı. İzmir’de yaşayan ve ilaç mümessili olan Orçun, “Cemy’s Pilatese daha önceden üyeydim. Bugün de takımın bir parçası olarak burada yarışıyorum. Pilates stüdyosunun eski üyesiyim ben ama Cemile ile arkadaş olduğum için beni de çağırdı. Ben de kabul ettim” dedi. Yarışmadaki profesyonel takımların ve zorlu bir spor dalında olmasının kendisini hiç tedirgin etmediğini aktaran Orçun, “Uzun yıllardır sporla ilgilendiğim için de tedirgin olmadım. Arkadaşların çok güzel bir sinerjisi var. Ben çok kişiyi tanımıyorum ama herkes çok istekli, tutkulu. Hangi iş olursa olsun istek ve enerji varsa takım ruhunu yakalarsınız. Burada bu çok belirgin. Çok güzel bir enerji var” diye konuştu. Takımın tamamının kadınlardan oluşmasının yarışmada bir fark yarattığını söyleyen Orçun, “Çok güçlü takımlar var, ama biz de burada sadece kadın gücü ile geldik. Şu anda da üçüncü olduk. Sonuncu da olmadık. Erkek sporculardan da çok destek gördük. Suyun üstündeyken erkekler bizi tebrik edip, alkışladılar” açıklamalarını kaydetti. Orçun, kadınların birbirini desteklemesinin önemine de vurgu yaptı.