Gündem

Kabus Gibi Bir Kış Geliyor! Herkes Stok Yapsın Çağrısında Bulunuldu!

Avrupa kabus gibi bir kışa hazırlık yapıyor. Su uyarılarının ardından şimdi de elektrik hazırlıkları başladı ve mum stoku yapın çağrısında bulunuldu. Ayrıca odun sobası yakanların da odun biriktirmesi önerisi yapıldı.

İsviçre basınında yer alan haberlerde, İsviçre Federal Elektrik Komisyonu (ElCom) Başkanı Werner Luginbühl, “Halk, en kötü durumda bu kış geçici elektrik kesintileri beklemeli. Herkes, birkaç saat süren bir elektrik kesintisi durumunda ne yapacağını düşünmeli. Evde yeterince mum olması kesinlikle tavsiye edilir” dedi.

‘Mum Ve Yakacak Odun Stoklayın’ Çağrısı

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır olunması gerektiğini vurgulayan ve böyle bir durumun “yönetilebilir” olduğunu dile getiren Luginbühl, “Evde yeterince mum olması kesinlikle tavsiye edilir. Odun sobası olanlar, yeterli miktarda yakacak odunları olduğundan da emin olmalı” ifadelerini kullandı.

Yaptırım Hamleleri Devam Ediyor

Luginbühl, son aylardaki durumun, arz güvenliği konusuna daha kararlı bir şekilde yaklaşmaları gerektiğinin bir işareti olduğunu sözlerine ekledi. Rusya’nın Ukrayna’daki özel askeri operasyonu ve Batılı ülkelerin Moskova’yı hedef alan yaptırım hamleleri devam ediyor.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Colin Kahl, Ukrayna’nın elinde yeterli sayıda HIMARS çok namlulu füze sisteminin olduğunu ve şimdi önceliklerinin aralıksız mühimmat arzını sağlamak olduğunu belirtti.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde Rus turistlere kısıtlama konulmasını desteklediklerini söyledi. Rus ordusunun Harkov Bölgesi’nde aşırı milliyetçi Kraken örgütüne ait üsleri füzelerle vurduğunu belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, çok sayıda paralı askerin ölmesi ve firar etmesi sonucu örgütün muharebe kabiliyetini yitirdiğini söyledi.