Gündem

Japonya’dan sonra Polonya da Türkiye için flaş bir karar aldı!

Pandemi ile mücadele ediyor. Bu kapsamda Japonya’nın Türkiye dahil 15’ten fazla ülkeden gelen yolculara, daha önce belirlenmiş noktalarda, 3 gün süreli “zorunlu karantina” uygulayacağı öğrenilmişti. Son gelen haberlere göre ise Polonya da Türkiye ile ilgili flaş bir karar aldı. Bu kapsamda yapılan açıklamada, ”Bugünden itibaren Türkiye’den dönen Polonyalılar, 10 günlük karantinaya girmek zorunda değil.” İfadeleri kullanıldı.

Corona virüsü salgınında mutasyonlar endişe yaratmaya devam ediyor. Bu nedenle ülkeler yeni tedbir kararları alıyorlar. Son olarak Polonya Dış İşleri Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ”Bugünden itibaren Türkiye’den dönen Polonyalılar, 10 günlük karantinaya girmek zorunda değil.” İfadelerini kullandı.

Turizme yönelik adımlar görüşülüyor

Polonya basınında yer alan haberlerde, Türkiye’nin de karantina uygulanmayan ülkeler listesine alındığı ve Türkiye’den gelenlerin negatif sonuçlu Kovid-19 testi ibraz etmeleri durumunda 10 günlük karantinadan muaf tutulacağı ifade edildi. Bu kapsamda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile salgın döneminde turizme yönelik adımları görüştüğü öğrenildi.

Öte yandan Japonya’nın da Türkiye, Libya, Belarus ve Mısır dahil 15’ten fazla ülke ve bölgeden gelen yolculara 3 gün zorunlu karantina şartı getirdiği açıklanmıştı.