Gündem

Japonya’dan Karantina Kararı, Türkiye Dâhil 15 Ülkeye Uygulanacak

Japonya Dışişleri Bakanlığı duyurdu. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 15 ülkeden gelen yolculara karantina uygulaması kararı alındı.

Her geçen gün yeni varyantlar ile mutasyona uğrayan Covid-19 virüsü dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Farklı mutasyonlardan enfekte olan kişi sayısı her geçen gün artarken Japonya, önlem amacıyla zorunlu karantina kararı aldı.

Alınan karar kapsamında gelen yolcular önceden belirlenmiş noktalarda en az 3 gün karantinaya alınacaklar. Karantina kararı ülkelere göre değişiklik gösterirken aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden bazıları şu şekilde;

Endonezya, Kırgızistan ve Zambiya’dan gelen yolculara 10 gün,Arap Emirlikleri, (BAE) yolcularına 6 gün, Türkiye, Belarus, ve Mısır dahil olmak üzere birçok ülkeden gelen yolculara 3 gün zorunlu karantina uygulanacak.

Japonya Korona virüsten en çok ölüm olan ülkeler arasında 37.sırada bulunurken, vaka sayıları baz alındığında ise 33.sırada bulunuyor. Vaka listesinde Türkiye 6. Sırada bulunurken korona virüsten en çok ölüm olan ülkeler arasında 19.sırada.