Sağlık

Japonya’da Covid-19’a Karşı Geliştirilen Kokteyle Onay Geldi

ABD’nin ardından Japonya’da yeni tip koronovirüs’e antikor kokteylinin kullanımına onay verdi.

İlk olarak 2020 yılında geliştirilen antikor kokteyli Japonya Sağlık Bakanlığı Danışma Heyeti onay verdiği antikor kokteylinin koronavirüs’e karşı kullanılmasını resmen kabul etti.

Böylelikle Japonya’da onay alan 4. İlaç kullanıma girmiş oldu.

‘Remdesivir’, ‘Steroid dexamethasone’ ve ‘Baricitinib’ ve Antikor kokteyli ile birlikte 4. İlaç Japonya’da kullanıma girdi.

Antikor bileşimi, belirli bir yapıyı tanıyıp ona yapışmak üzere tasarlanan bir protein türü olan ‘casirivimab’ ve ‘imdevimab’ adlı monoklonal antikorlardan oluşuyor.

Antikor Kokteyli Nedir? Nerde Geliştirildi? Koruyuculuğu Nedir?

ABD’li Biyoteknoloji şirketi  Regeneron tarafından geliştirilen ve bağışıklık sisteminin doğal olarak ürettiği antikorları taklit ederek iki ilacın birleşimiyle geliştirilen, Antikor kokteyli 29 Eylül 2020 tarihinde yapılan deneylerde virüse maruz kalmış fakat hastaneye kaldırılması gerekmeyecek kadar hasta olmayan vakalarda viral seviyeleri düşürdüğü ve belirtileri daha hızlı bir şekilde hafiflettiği belirtilmişti.

Donald Trump’ın Tedavi Yöntemi Olmuştu

Kokteyl, Kasım 2020’de ABD’de yerel kullanım onayı almış ve virüse yakalanan dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın tedavisinde kullanılmıştı.