İzmir Haberleri

İzsu'dan İzmir'in Karabağlar Buca ve Gaziemir ilçesine 60 saatlik su kesintisi uyarısı! Sular ne zaman gelecek?

İzmir’de yaşanan arıza sebebi ile İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) vatandaşlara su kesintisi uyarısında bulundu. İzmir’deki içme su ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’ndan geçen ana su borusunun patlaması ile Gaziemir, Karabağlar ve Buca’nın resmi sosyal medya sayfalarından alınan bilgilere göre 60 saatlik su kesintisi yaşanacak. İZSU’dan alınan bilgilere göre Bornova ilçesinin de bazı mahallelerin etkilendiği ve suların ne zaman geleceği konusunda duyuruda bulunuldu.

İzmir’in Menderes ilçemizin Küner Köyü yakınlarında 2200 mm’lik hatta meydana gelen arıza nedeniyle İZSU ekipleri patlayan ana borunun onarılmasına yönelik çalışma başlattı.


 

İZSU’DAN ALINAN BİLGİLERE GÖRE;

BORNOVA
EGEMENLİK, MEVLANA, BARBAROS, BİRLİK, KOŞUKAVAK, YILDIRIM BEYAZIT, ALTINDAĞ , ÇINAR, TUNA, GAZİ OSMAN PAŞA, MERİÇ 23.12.2019 saat 10:45 ile 25.12.2019 saat 07:00 arasında yaklaşık 1 gün 20 saat 15 dakika su kesintisi olacaktır. Nedeni; “Tahtalı Barajından Görece İçmesuyu Arıtma Tesisine giden 2200 mm’lik hatta meydana gelen arıza nedeniyle kentin bazı bölgelerine su verilemiyor. İZSU ekipleri tarafından Küner köyü yakınlarında patlayan ana borunun onarılmasına yönelik çalışma başlatıldı. Mahalleri etkileyen su kesintisinin ne kadar süreceğine ilişkin net açıklama ekiplerin yapacağı ilk incelemenin ardından belli olacaktır.”

GAZİEMİR 22.12.2019 saat 19:00 ile 25.12.2019 saat 07:00 arasında yaklaşık 2 gün 12 saat su kesintisi olacaktır.

Gaziemir Belediyesi’nin resmi sosyal medya paylaşımı;


 

Buca Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından alınan bilgilere göre 60 saatlik su kesintisi nedeniyle Bucalı vatandaşların mağdur olmaması için tankerle su dağıtımına başladılar. 

Karabağlar Belediyesi’nden alınan bilgilere göre suların kesileceği mahalleler belirsiz olup suların ne zaman geleceği bilgilendirilmesi yapılmıştır.
 


 

Bir yanıt yazın