İzmir Haberleri

İzmirliler "Lezzetli Kış Şöleni"ne akın etti

Yeni yılın coşkusunu tüm İzmir’e yaşatan “Lezzetli Kış Şöleni“ne binlerce İzmirli akın etti. Işıl ışıl ve rengarenk donatılmış haldeki şölen, birbirinden farklı ve ücretsiz aktiviteleri ile çocuklar için eğlence merkezi haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen şölende yer alan yaratıcı hediye ve etkinlikler ise ailelerden tam not aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Şölen, 7’den 70’e herkesle birlikle bir haftayı geride bıraktı. Yılın son hafta sonu tatilinde ise İzmirliler soluğu Kültürpark’ta aldı. Tatil ile birlikte şölenin baş misafirleri ise çocuklar oldu. Aileleri ile birlikte Kültürpark’ın ışıltılı dünyasına gelen çocuklar, eğlenceli ve yaratıcı aktiviteler ile birlikte keyifli dakikalar geçirdi. 

Aileleri ile birlikte Kültürpark’ın ışıltılı dünyasına gelen çocuklar, eğlenceli ve yaratıcı aktiviteler ile birlikte keyifli dakikalar geçirdi. Her bir köşesinin dolu dolu geçtiği Şölen’in çocuklar için vazgeçilmez alanları nostaljik atlı karınca ve buz pateni oldu. Kültürpark’ın sembollerinden biri olan nostaljik atlı karıncaya binen çocuklar, aileleri ile hem eğlendi hem de müzik kutusu gibi ışıklandırılmış hali ile fotoğraf çektirerek anılarını ölümsüzleştirdi.

ÇOCUKLARINIZA KAZANMA VE KAYBETME DUYGULARINI ÖĞRETİN

Ahşap malzemeden farklı türlerde evrensel oyunların üretildiği bir stant ise, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Yeni yılda hem sevdiklerine hem de ailelerine yaratıcı hediye almayı düşünen çocukların adresi, ahşap malzemeden farklı türlerde evrensel oyunların üretildiği “Ahşap Oyun ve Oyuncak Atölyesi” oldu. Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir yapım atölyesinde üretilen ve tamamı ahşap malzemeden yapılmış küpler, bilyeler, geometrik biçimlerde kesilmiş parçalardan 21 farklı dizilimle “XOX”, “Dama” “Mangala” gibi 40 çeşit evrensel oyunun sergilendiği stantta çocuklar, aileleri ve arkadaşları ile birlikte hem oyun oynadı hem de paylaşmayı öğrendi. Atölyenin sahibi Hayri Yiğit, “İnsanların cep telefonundan uzaklaşması için düşündük. Bu oyunların çoğu evrensel. Biz sadece bu oyunu ahşap malzeme ile hayata geçiriyoruz. Çocukların oyunlara dokunmalarını sağlıyoruz. Aileler bize en çok çocuklarının paylaşım duygusundan yoksun olması şikayeti ile geliyor. Paylaşım duygusunun öğretilebileceği bir ortam yaratılmıyor ki çocuklara. Anne baba olarak bu oyunları onlarla oynamalı, kazanma ve kaybetme duygularını bilinçli bir şekilde onlara öğretmemiz lazım. Çocuk, bu iki duyguyu bilinçli bir şekilde bilmezse dış dünyada ayakları üzerinde duramıyor” dedi.

BALONLARLA ÇOCUKLARIN KALBİNE ULAŞIYORUZ

Çocuklara balon ile yaratıcı düşünmenin sınırlarını zorlayan Maksat Sanat Merkezi de şölendeki yerini aldı. Sanat Merkezinin kurucusu Anıl Karakaş, “2012’den bugüne kadar yaklaşık 350-400 bin çocuğa ulaştık. Çocukların olduğu her yerdeyiz. Bu işe ilk başladığımızda balonun Türkiye’de sanat olarak çok fazla bilinmediğini fakat dünyada tıpkı tiyatro, resim, dans gibi bir sanat dalı olarak değerlendirilerek ülkeler arası yarışmaların yapıldığı, milli takımlarının olduğu, dünya şampiyonlarının yetiştiği, fuar ve sergilerinin yapıldığını gördük. Balonun renkli dünyasına çocuklarla eşlik etmeye çalışıyoruz. Çünkü biz balonla çocukların kalbine ulaşıyoruz. Onlara hazır bir materyal sunmak yerine balon katlamayı bir nebze olsun öğretmeye çalışmak hem özgüvenlerini besliyor hem de yaratıcılıklarını ve motor becerilerini geliştiriyor. Bir şeyin hazırını almak yerine kendi başına yaptığı ve arkadaşlarıyla birlikte uyguladığı bir çalışma çocuğun çok hoşuna gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri onayıyla birlikte okullarda hizmet vermeye başladık. 2014 yılından beri aralıksız olarak her sene TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerinde Türkiye genelinde hizmet vermeye başladık” dedi.
 

Bir yanıt yazın