Gündem

İzmirliler dikkat! Vali Köşger uyarıda bulundu

İzmir’de yaşanan deprem sonrası ekiplerin arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den İzmirlilere flaş bir uyarı geldi. Vali Köşger tarafından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle oluşan enkazların etrafında ve bölgeye giden yollarda kalabalık oluşturulmaması gerektiği ifade edildi.

Tüm Türkiye İzmir’den gelecek güzel haberleri bekliyor. Deprem nedeniyle arama kurtarma çalışmaları devan ediyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, deprem nedeniyle oluşan enkazların etrafında ve bölgeye giden yollarda kalabalık oluşturulmamasını istedi.

Vali Köşger resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, afet bölgesinde 758 aracın ve 5 bin 417 arama kurtarma elemanının çalıştığını belirtti. Köşger paylaşımında, “Sizden ricamız lütfen merak gibi nedenlerle enkaz etrafında veya o bölgeye giden yollarda kalabalık oluşturmamanızdır. Duyarlılığımız bir fazla can kurtarır” ifadelerini kullandı.

İzmir’de son durum

İzmir’deki deprem sonrası yaşanan kayıplar hakkında bilgilendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “28 can kaybımız var. 3’ü ağır 7 kişi yoğun bakımda, 243 kişi halen tedavi görüyor. 642 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda. 112 Acil Yardım Ekipleri, UMKE Timleri, ambulanslarımız ve hastanelerimizle, acımızı azaltmak için İzmir’de görev başındayız.” İfadelerini kullandı.