Gündemİzmir Haberleri

İzmirliler dikkat: Kritik uyarı! 11 Ocak Pazartesi’den itibaren kullanılamayacak

İzmir’de koronavirüsle mücadele kapsamında toplu taşımayı kullanan vatandaşlar için HES kodu zorunluluğu getirildi. Buna göre, toplu taşıma araçları kullanmak isteyen vatandaşların, İzmirim Kartlarını, HES kodları ile eşleştirmeleri gerekiyor.

Bu çerçevede, toplu ulaşım araçlarına binişte kullanılan kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline İzmirim Kartı, 11 Ocak Pazartesi’ye kadar kişisel HES Kodunuz ve TC Kimlik Numaranız ile eşleştirmeniz isteniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmirli vatandaşların İzmirim Kart-Hes Kodu eşleştirmelerinin 11 Ocak 2021 tarihine kadar yapması gerektiğini hatırlattı.

TUNÇ SOYER’DEN ‘HES KODU’ HATIRLATMASI

Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar gereğince 11 Ocak 2021 tarihine kadar İzmirim Kart – Hes Kodu eşleşmelerinin yapılması gerekiyor. Evinizde olduğunuz bu günlerde kartınızı hes kodunuz ile eşleştirmenizi önemle hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HES KODU-İZMİRİM KART EŞLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

İzmir’de akıllı ücret toplama sistemini işleten ESHOT Genel Müdürlüğü, vatandaşların HES kodlarını ve TC kimlik numaralarını, kullandıkları İzmirim Kart ile eşleştirebilmesi için özel bir internet sitesi oluşturdu. “hes.eshot.gov.tr” adresli sitede, yalnızca bir İzmirim Kart için eşleştirme yapılabiliyor. Kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) ya da hamiline tüm İzmirim Kartların, HES kodları ile eşleştirilmesi gerekiyor.

Kullanımı oldukça kolay tasarlanan sitede vatandaşlar, istenen bilgileri tek adımda girip, kaydını yaptırabiliyor. HES Kodu, İzmirim Kart ya da kişisel bilgilerin değişimi ve güncellenmesi işlemleri de aynı siteden yapılıyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesinin, metro istasyonlarında, vapur iskelelerinde, çeşitli hizmet binalarında ve sosyal tesislerde bulunan dijital bilgilendirme kiosklarında da eşleştirme işlemi yapılabiliyor.