Gündemİzmir Haberleri

İzmirli vatandaşlara duyuruldu: 23 Mart’tan itibaren bu fiyata satılacak!

İzmirli vatandaşlar için açıklama geldi. Ramazan ayına az bir süre kala pide fiyatlarına ilişkin açıklama  geldi. Ramazan pidesi fiyatı belli oldu. Geçen yıl 6 liraya satılan pide bu yıl ne kadar olacak? İzmir’de pide fiyatı bu yıl zamlandı. Bun göre, Ramazan pidesinin gramajı düşürülerek zam yapıldı.

PİDE FİYATI BELLİ OLDU

İzmir’de Ramazan pidesi fiyatına yönelik açıklama geldi. Kentte pide fiyatı belli oldu. İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, konuyla ilgili açıklama yaptı. Buna göre, İzmir’de geçen yıl 350 gram Ramazan pidesi 6 liraya satılırken, bu yıl 320 gram pide 10 liradan satılacak. Yeni tarife ise 23 Mart’tan itibaren geçerli olacak.

Sağır, “Pideyi, normal ekmek yapımında kullanılan çuvalı 400 lira olan undan yapamıyoruz. Pidede kullanılan unun bir çuvalı 600, 650 lira dolayında. Susamı var, başka girdileri var pide imalatının. Mesela yeni kürek yaptırıyorsun, yeni bir kadro kuruyorsun. Şu anda personel de bulamıyoruz. Kalifiye eleman yok. Eldeki elemanlar da çok yüksek paralarla çalıştırılıyor. Zaten biz yıllardan beri pidenin fiyatını biz meclisten çıkarıyoruz. Bizim komitenin de görüşünü alıyorlar ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gidiyor. Orada da onaylandığında yürürlüğe giriyor. Birlik, bu gramajı ve fiyatı onayladı. Fırıncılar, bu karara uyacak.” dedi.

23 MART’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Pidede yeni tarife, Ramazan ayının ilk günü olan 23 Mart’tan itibaren uygulanacak.