İzmir Haberleri

İzmirli çiçekçiler sevgililer gününde gülü kaç liradan satışa çıkarıyor?

İzmir'de ‘çiçekçinin bayramı’ olarak nitelendirilen sevgililer gününde gülün fiyatı ne olacak? Satılması hedeflenen gül miktarı nedir?

“Çiçekçilerin bayramı” olarak nitelendirilen 14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala İzmir ve İzmirli çiçekçilerin de hazırlıkları devam ediyor.

Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, “Bu sene hava şartlarının iyi olması nedeniyle güller erken kesildi. Bu nedenle hedefimiz geçen seneye göre yarı yarıya düştü. Sevgililer Günü’nde İzmir’de güller dal başına 10 ila 20 TL arası fiyattan satılacak” dedi.

HEDEFLENEN GÜL SATIŞI 1 BUÇUK MİLYON

İzmir’de bu yıl sevgililer gününde satılması hedeflenen gül miktarı ise Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış tarafından 1 buçuk milyon olarak açıklandı.

HOLLANDA’DAN TÜRKİYE’YE İTHAL GÜL

Sevgililer Günü öncesi İzmir’de yapılan mezada gelen çiçekçiler, Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak üzere gül demetleri satın aldı. Güllerin satışı çiçekçilere dal başına 5 TL’den yapıldı. İzmir’deki üreticiler, normalde yaklaşık 2 ay önceden budanan gülleri, bu yıl iyi giden hava şartları nedeniyle erken olgunlaşmasıyla hedeflenenden önce budayıp gülleri soğuk hava depolarında bekletmek zorunda kaldı. Bu durum nedeniyle taze gül sayısında azalma olduğunu aktaran İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, “Ekonomik şartların zorluğundan dolayı çiçekçiler zor günler geçiriyor. Bu özel günler bize can suyu veriyor. Bu da satışlarımızın artması konusunda yardım sağlıyor. İnternette satış yapan firmalar bize zarar veriyor. Biz hep sabrediyoruz. İnşallah bu sene de güzel satışlar olur, borçlarımızı, kira, elektrik ve su faturalarımızı ödeyebiliriz. Ama üretim hava şartlarına bağlı olduğu için bu sene biraz daha sıkıntılı geçecek gibi gözüküyor. Geçen sene 3 milyon dal üzeri hedef koymuştuk ve hedefimize ulaşmıştık. Bu sene ancak 1,5 milyon dal hedef koyuyoruz. Yani yarı yarıya bir azalma var. Bu sene de Hollanda’dan yüklü miktarlarda ithal gül giriyor ülkeye. Geçen sene 10 milyon dal geldiyse, bu sene 20 milyon dal geldi. Tabii biz her zaman yerli güllerimizin satılmasını istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Sevgililer Günü Programları 2020 haberimizi okumak için:https://www.egehaber.com/izmir-sevgililer-gunu-programlari-2020-313266/

Bir yanıt yazın