İZSU Genel Müdürlüğü; Seferihisar, Urla, Karaburun, Çeşme ve Menderes ilçelerinde taşkın riskini sıfıra indirmek için düğmeye bastı. 2025 yılı başından bu yana aralıksız süren çalışmalarda, derelerin su akışını engelleyen tüm unsurlar ortadan kaldırıldı. Toplam 228 kilometre uzunluğundaki dere hattı baştan aşağı temizlenerek kışın yaşanabilecek olası felaketlerin önüne geçildi.

Dere Yataklarından "Dağ Gibi" Atık Çıktı

Çalışmalar kapsamında dere yataklarından çıkarılan malzemenin boyutu dudak uçuklattı. Tam 125 bin ton atık ve birikinti sahadan uzaklaştırıldı. Dere ağızlarının açılması ve bu devasa temizlik sayesinde, son dönemde etkili olan yoğun yağışlarda suyun denize ulaşması sorunsuz sağlandı, sahil şeridindeki yerleşim yerleri nefes aldı.

Sadece temizlik değil, estetik ve güvenlik çalışmaları da hız kazandı:

İzmir Bornova'da kaza: Tırın çarptığı otomobil galeriye girdi!
İzmir Bornova'da kaza: Tırın çarptığı otomobil galeriye girdi!
İçeriği Görüntüle

İzmir'in Yarımadası’nda 125 Bin Ton Atık-1

  • 2 bin metrekare korkuluk bakımı ve boyama işlemi tamamlandı.
  • 2026 hedefi: Karaburun ve Urla’daki (Kaman, Keklik, Kozağacı) derelerde 5 bin metrekare ek bakım yapılacak. Ayrıca Seferihisar ve Çeşme'de toplam 2 bin 500 metre yeni yaya korkuluğu monte edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi-5

Kıyı oyulmalarını ve taşkınları önlemek amacıyla büyük taş bloklarla yapılan anroşman imalatları da bölge bölge tamamlanıyor. Urla İçmeler’deki çalışmaların ardından Nisan ayında; Çeşme Durmuş Deresi, Menderes Ahmetbeyli Deresi, Karaburun Parlak Deresi'ndeki imalatların tamamlanması planlanıyor.