Karşıyaka’nın en uzun sokaklarından biri olan 1671 Sokak, uzun süredir çevresindeki yapılaşma nedeniyle kesintiye uğruyordu. Şimdi yapılan düzenlemelerle sokak, Mavişehir ve Şemikler İZBAN istasyonlarını birbirine bağlayarak araçların Anadolu Caddesi’ne girmeden Girne Bulvarı’na ulaşmasını mümkün kılacak. Böylece Karşıyaka içi alternatif bir güzergâh açılmış olacak.
Başkan Tugay Çalışmaları Yerinde İnceledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, belediye bürokratları ve meclis üyeleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Tugay, sokak üzerinde yürüyerek yurttaşların görüşlerini aldı ve yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kamulaştırma süreci tamamlanan alanlarda yol yapımına başlanmış durumda. Tugay, kısa süre içinde yolun tamamlanarak hizmete gireceğini duyurdu.
Proje yalnızca yeni bir imar yolundan ibaret değil. Kemal Baysak Bulvarı’nı İZBAN hattı üzerinden Anadolu Caddesi’ne bağlayacak 350 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde yeni bir yol inşa ediliyor. Bunun yanında taşıt üst geçidi için de çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak. Yeni düzenleme, Cahar Dudayev Bulvarı ile Anadolu Caddesi arasında güçlü bir bağlantı sağlayacak.
Bölge Halkı Umutlu
Şemikler Mahallesi’nde yapılan bilgilendirme toplantısında yurttaşlar, projenin hayata geçmesiyle birlikte özellikle iş çıkış saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azalacağını belirtti. Belediye, yayalar için de kaldırım düzenlemesi yaparak bölgenin erişilebilirliğini artırmayı hedefliyor.
Başkan Tugay, sadece Karşıyaka’da değil, kentin dört bir yanında trafik akışını kolaylaştıracak yatırımların sürdüğünü vurguladı. Bu yeni yol ve köprü projesi ise Karşıyaka için hayata geçirilen en kritik adımlardan biri olacak.




