Ekonomi

İzmir’in o ilçesinde sözleşme imzalandı: En düşük işçi maaşı 3 bin 250 TL oldu!

İzmir Bayındır Belediyesi iştiraki BYNDR A.Ş. ile Hizmet İş Sendikası sözleşme imzaladı. Sözleşme ile BYNDR A.Ş. çalışanlarının ücret ve sosyal haklarında ortalama yüzde 18,35 oranında artış meydana geldi. En düşük işçi maaşı ise 2 bin 350 TL'den 3 bin 250 TL'ye yükseldi.

Hizmet İş Sendikası ile Bayındır Belediyesi iştiraki BYNDR A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile beraber BYND A.Ş. ‘de çalışan en düşük işçi maaşı 2 bin 350 TL’den 3 bin 250 TL’ye yükseldi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bayırdır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ise, “Bulunduğumuz sıkıntılı sürece rağmen çalışanlarımızın ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirdik. Yapılan artışla birlikte en düşük işçi kardeşimizin maaşını 2 bin 350 TL’den 3 bin 250 TL’ye çıkarttık. Rabbimize şükürler olsun. Alınan ücretleri çalışanlarımız aileleriyle birlikte sağlık, sıhhat ve ağız tadıyla yesinler. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Ücret ve sosyal haklarda yüzde 18,35 artış yaşandı

Bayırdır Belediye Başkanı Uğur Öz’ün corona virüsü sürecinde çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirten Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz ise “İzmir’de HAK-İŞ olarak 15 bin, HİZMET-İŞ olarak 6 bine yakın üyemiz var. İzmir’i önemsiyor ve değer veriyoruz. Ayrıca Bayındır ilçemizin de kıymeti harbiyesi ise bizim için her daim yüksek olmuştur. Belediye Başkanımız Uğur Demirezen’i, korona virüs sürecinde yürüttüğü çalışmalardan ötürü hepinizin önünde bir kez daha gönülden kutluyorum. Bugün burada imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle ulaşılan rakamlar, sözleşmenin başarısının önemli göstergelerinden olmakla birlikte, adil bir sözleşme olmuştur. Sözleşmeyle arkadaşlarımızın ücret ve sosyal haklarında ortalama yüzde 18,35 oranında artış sağlanmıştır. Enflasyon oranının üstünde gerçekleştirilen artışın emekçilerimiz için bereketli olmasını diliyorum. Başta Bayındır Belediye Başkanımız ve İzmir Şube Başkanımız olmak üzere, sözleşmede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.