Gündem

İzmir’in Karaburun İlçesi Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan Tartışma Yaratacak Karara İmza Attı

Başkan Erdoğan’ın 8 bin TL’nin üzerindeki belediye başkanlığına ek olarak alacağı 7 bin 500 TL ek maaş onayına AK Parti Grubu, kaymakamlık hukuki yollara başvurarak itiraz etmeye hazırlanıyor. Parti ,konuyla ilgili çalışma yapıp, alınan kararın yönetmeliklere aykırı olduğunu belirtti.

YASA NE DİYOR?
2009 yerel seçimleri öncesinde kamuda çalışan taşeron personellerin kadroya geçişleri sırasında belediyelere şirket kurma hakkı verildi. 24 Aralık 2017 tarihinde çıkan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Karaburun Belediyesi de Karaburun Belediyesi Personel Limited Şirketi’ni kurdu. Sadece personel istihdamı ve çalıştırılmasına yönelik işlerin yapılabileceği de kanun ile kesin hükme bağlandı.

Ayrıca, limited şirket olarak kurulan şirketlerin tamamında belediye yönetimi genel kurul olarak nitelendirilirken şirket müdürünün belediye yönetimi tarafından atanabileceği, yetkileri ve sorumlulukları kendisine devredebileceği belirtildi. Karaburun’da ise genel kurulu temsil eden Belediye Başkanı Erdoğan’ın kendisini şirket müdürü olarak ataması ise dikkat çekti.

Öte yandan ilgili KHK’ya göre bir belediye başkanı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yaptığı için devlet memurlarının ticaret yapma ve şirketlere ortak olma hakları bulunmuyor. KHK’nın kesin hükümlerine göre belediye başkanı şirkette müdür olamıyor, huzur hakkı da alamıyor. 

Bir yanıt yazın