Gündemİzmir Haberleri

İzmir’e kar yağdı! Yılın ilk karı o ilçelere düştü

Beklenen kar yağışı gerçekleşti. İzmir’e yılın ilk karı düştü. Ödemiş, Kiraz ve Bergama ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Kuraklık riskiyle karşı karşıya kalınmasının ardından kar yağışı vatandaşları sevindirdi. Mağduriyet yaşanmaması için belediye ekipleri de harekete geçti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yılın ilk karı gecikmeli de olsa Ödemiş ve Kiraz’a düştü. İzmir’e bereket olsun. Ekiplerimiz yolları açık tutmak için kar ile mücadeleye Kiraz’ın Ören ve Küçükibrahimler mahallelerinde başladı.” ifadelerini kullandı.

Bozdağ ve Aydın Dağları eteklerindeki kırsal mahallerde belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Küçük Menderes Havzası’nın uzun süredir beklediği kar yağışı, bugün geldi. Gece başlayan yılın ilk kar yağışı ile Bozdağlar ve Aydın Dağları eteklerindeki kırsal mahaller, beyaz örtüye büründü. Evlerin çatıları, araçların üzerleri ve ağaçların tepeleri ile yollar karla kaplandı. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 15 santimetreyi buldu.

Karın yoğun olarak yağdığı Gölcük Yaylası ile Bozdağ Mahallesi bağlantı yollarıyla mahalle içi yollarda sorun yaşanmaması için Ödemiş Belediyesi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

TUNÇ SOYER PAYLAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”Küresel iklim krizinin en önemli sonucu kuraklık ve düzensiz yağışlar. Yılın ilk karı gecikmeli de olsa Ödemiş ve Kiraz’a düştü. İzmir’e bereket olsun. Ekiplerimiz yolları açık tutmak için kar ile mücadeleye Kiraz’ın Ören ve Küçükibrahimler mahallelerinde başladı.” ifadelerini kullandı.