Gündemİzmir Haberleri

İzmir’e duyuruldu: Döviz kurlarındaki sert düşüşten sonra sebze ve meyvede indirim yaşanacak!

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Orhan Doğan son zamanlarda döviz kurlarındaki artıştan sonra gelen zamların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası basın mensubu yoluyla yaptığı açıklamalardan sonra döviz kurlarında sert düşüşün ardından meyve ve sebze zamları ile ilgili düşüş beklediklerini duyurdu.

KURDAKİ DÜŞÜŞ ETİKETLERE YANSIYACAK

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER) Başkanı Hasan Ali Yılmaz, “Doların düşmesine gelince çiftçimiz açısından olumlu yansıyacağını düşünmekteyiz. Çünkü 2-3 katına çıkan gübre fiyatları doların düşmesi ile bu sefer aynı şekilde geri gelmesini bekliyoruz. Bu akaryakıt düşüşü ülkemize, tüccarlarımıza, çiftçilerimize olumlu bir şekilde yansıyacak” dedi.

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Orhan Doğan ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın aldığı karardan sonra hafif bir düşüş oldu, şu anda fiyatlar tam tüketicinin alabileceği düzeyde devam etmektedir.”

Kurdaki düşüş akaryakıt fiyatlarını da aşağı yönlü etkiledi. Bu durum doğrudan nakliye masrafına etki edecek. Kısa vadede etiketlere ilk bu fark yansıyacak. Halden çıkan sebze ve meyvenin fiyatı oldukça makul. Ancak bu durum halen market ve pazarlara yansımış değil. Ekonomideki olumlu gelişmelerin kısa sürede etiketlere de yansıması bekleniyor.