Gündemİzmir Haberleri

İzmir’den sonra o ilde de yasak!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyada hızla yayılırken Türkiye'de de görülmesinin ardından virüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerde İzmir'den sonra Kars'ta da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Maskesiz sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başlandığı il sayısı 37'ye yükseldi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerde normalleşme evresinin 2 aşamasına girdiğimiz şu günlerde maskesiz sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başlandığı il sayısı yükselmeye başlandı.

Virüsle mücadele kapsamında koronavirüsün yayılmak amacı ile İzmir’den sonra Kars’ta da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Böylelikle maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 37’ye yükseldi.

KARS VALİSİ DUYURDU

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında Faikbey, GAMP, Atatürk, Kazımpaşa, Dr. Metin Sözen, Ordu, Şehit Yusufbey ve Halitpaşa caddelerinin tamamı ile Ortakapı Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Hapan mevkisinde 3 Haziran 2020 itibarıyla ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takmanın zorunlu hale getirilmesi kararı alındı.

HANGİ İLLERDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK?

Koronavirüs salgını nedeniyle Kars, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Kocaeli, İzmir, Mardin, Amasya, Malatya, Zonguldak ve Bursa’da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.