Gündem

İzmir’den Sonra Aydın’da Dumanlarla Kaplandı

Ege sabah puslu bir havaya uyandı. Sosyal medyada günün en çok konuşulan olayı olan puslu gökyüzü İzmir’den sonra Aydın’ı da kapladı. Ege bölgesinde 1 haftayı aşan süredir peş peşe gelen orman yangınlarının etkileri İzmir ve Aydında etkilerini bugün itibariyle gösterdi.

Ege bölgesinde meydana gelen orman yangınları etkilerini bu sabah İzmir ‘ge gösterdi Puslu bir gökyüzüne uyanan İzmirli vatandaşlar gökyüzünün bu rengine anlam veremedi. Sosyal medyada en çok konuşulan konu bu sabah İzmir’de ki puslu gökyüzü olurken alınan bilgilere göre Aydın’ da puslu gökyüzüne teslim oldu.

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’ de Aydınlıları puslu bir hava karşıladı. Dumanların gökyüzünü kaplamasıyla adeta sisli bir izlenim oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Açıklama Geldi

Ege Bölgesindeki puslu havalar ile ilgili açıklamada bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Bugün ilk saatlerden itibaren rüzgarların batı ve güneyli yönlere dönmesi ile Ülkemizde ve Avrupa’da hafta boyunca ortaya çıkan orman yangınlarının oluşturduğu duman ve partikül madde kirleticiler ile Afrika üzerinden gelen toz taşınımı İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir bölgelerimizde etkili olmaktadır. Bu durum havada dumanlı ve puslu bir görüşe ve atmosferin optik parlaklığında düşüşe neden olmaktadır. Söz konusunu meteorolojik durum bölgemizde bugün gece saatlerinden sonra etkisini kaybedecektir” ifadelerini kullandı.