Gündemİzmir Haberleri

İzmir’den son dakika! Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

İzmir'de 30 Ekim'de saat 14.51'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. AFAD tarafından alınan son bilgiye göre hayatını kaybedenlerin sayısının 109'a yükseldiği öğrenildi. Öte yandan yaralı sayısı ise 1036'ya yükseldi. İşte İzmir depremine ilişkin son dakika gelişmeleri..

İzmir’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. AFAD tarafından alınan son bilgiye göre hayatını kaybedenlerin sayısının 109’a yükseldiği öğrenildi. Öte yandan yaralı sayısı ise 1036’ya yükseldi.

Meydana gelen depremde vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıklanırken deprem 15 saniye sürdü. Deprem, İzmir’in yanı sıra Manisa ve Aydın’da da şiddetli şekilde hissedildi.

Depremin ardından yıkılan 17 evde kurtarma çalışmaları başlarken, mucize ve acı dolu haberler peş peşe gelmeye devam ediyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

AFAD, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 109’a yükseldiğini duyurdu. Depremde 1036 kişi yaralandı.

YILMAZ ERBEK APARTMANI’NDA 3 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İzmir’in Seferihisar ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü saat 14.50’de meydana gelen 6.6’lık depremde altındaki süper marketle beraber ilk iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı bir süre vinçlerle ayakta tutulmuş, sonrasında ise alınan kontrollü yıkım kararı ile yıkılmaya başlanmıştı.

Binanın çöken kısmına gelinene kadar devam eden yıkımda arama kurtarma çalışmalarına devam edildi. Dün akşam yeniden başlayan çalışmalarda ilk olarak 4 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Gece saatlerinde devam eden çalışmalarda ise 3 kişinin daha cansız bedenine rastlandı.