DepremlerGündemİzmir Haberleri

İzmir depremiyle ilgili son dakika gelişmeleri! Kaç kişi öldü ve yaralandı?

İzmir'de 30 Ekim'de saat 14.51'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. AFAD tarafından alınan son bilgiye göre hayatını kaybedenlerin sayısının 91'e yükseldiği öğrenildi. Öte yandan yaralı sayısı ise 962'ye yükseldi. İşte İzmir depremine ilişkin son dakika gelişmeleri..

İzmir’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor.  AFAD tarafından alınan son bilgiye göre hayatını kaybedenlerin sayısının 91’e yükseldiği öğrenildi. Öte yandan yaralı sayısı ise 962’ye yükseldi.

Meydana gelen depremde vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıklanırken deprem 15 saniye sürdü. Deprem, İzmir’in yanı sıra Manisa ve Aydın’da da şiddetli şekilde hissedildi.

Depremin ardından yıkılan 17 evde kurtarma çalışmaları başlarken, mucize ve acı dolu haberler peş peşe gelmeye devam ediyor.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI YÜKSELDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 91’e yükseldiğini duyurdu.

AFAD’dan yapılan açıklamada, deprem nedeniyle yaralananların sayısının ise 962 olduğu belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yaralananlardan 743’ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 219’unun ise tedavisinin sürdüğü bildirilen açıklamada, İzmir’de 8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, depremin ardından 43’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere 1120 artçı sarsıntı yaşandığı da kaydedildi.

1120 ARTÇI MEYDANA GELDİ

AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 07.00 itibarıyla depremin ardından 43’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, 1120 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahretttin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “8 binanın enkazında çalışmalar devam ediyor. AFAD, UMKE ve diğer görevli ekiplerimiz, şu ana kadar 104 insanın hayatını kurtardı. Henüz ulaşılamayan kişiler, belki de kurtarılması hâlâ mümkün hayatlar var. Arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Umudumuz hayattan yana.” ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ KURULUYOR

İzmir’deki acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla geçici barınma merkezleri kurulduğu ifade edilen açıklamada, bölgeye AFAD ve Türk Kızılay tarafından 3 bin 545 çadır, 57 genel maksat çadırı, 24 bin 382 battaniye, 13 bin 280 yatak, 5 bin 500 uyku seti, 2 bin 657 mutfak seti ve 4 duş-WC konteyner sevk edildiği bilgisi verildi.

CADIR

Açıklamada, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Ege Üniversitesi Kampüs Alanı, İzmir Bornova Eskişehir Stadı ve Buca Hipodromu’nda toplam 1040 çadırın kurulumunun tamamlandığı, 1430 çadırın ise kurulum aşamasında olduğu belirtildi.