Gündem

İzmir’deki fabrikada corona virüsü kararı! Çalışanlar işbaşı yapamayacaklar

Türkiye’de vaka sayılarındaki artış nedeniyle il bazında alınan tedbir kararlarının yanında, özel şirket ve fabrikalar da yeni kararlar alıyorlar. Bu kapsamda İzmir’deki BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ yeni tedbir kararını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, tüm çalışanların 1 hafta işbaşı yapamayacağı belirtildi.

Türkiye’de ilk kez 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü nedeniyle il bazında tedbir kararları alındı. Bunun yanında salgının ilk aşamalarında kapatılan fabrikalar, normalleşme döneminde de işçilerini korumak için yeni kararlar alabiliyorlar. Bu kapsamda İzmir’deki BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’den flaş bir tedbir açıklaması geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, tüm çalışanlar 1 hafta işbaşı yapmayacağı duyuruldu.

BMC’nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise, “Tüm çalışanlarımızın sağlığının maksimum düzeyde korunması amacıyla üst yönetimimiz ve ilgili bölümlerin yöneticileriyle birlikte kurmuş olduğumuz Pandemi Koordinasyon Kurulu önderliğinde çalışanlarımızın evlerinden çıkıp servislere bindikleri andan mesai sonrasında yine evlerine ulaşana kadar tüm süreçlerde gerekli tüm tedbirleri eksiksiz bir şekilde almaya devam ediyoruz. Başta ofisler, personel servisleri, soyunma odaları ve yemekhane gibi ortak kullanım alanları olmak üzere risk oluşturabilecek tüm alanlarda periyodik olarak ve talimatlara uygun şekilde denetimlerimizi yapıyor ve herhangi bir sıkıntı tespit edilmesi halinde alınması gereken önlemleri ivedilikle yerine getiriyoruz. Bu süreçte tüm gelişmelerle ilgili çalışanlarımızı rutin olarak bilgilendiriyor ve gerekli aksiyonları hep birlikte alıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Yurt genelindeki artış nedeniyle kapatılıyor

Şirket yurt genelinde vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle kapatma kararının alındığını duyurarak, “Şu ana kadar aldığımız tedbirler sayesinde başarıyla devam eden pandemi mücadelemiz sürecinde yoğun bakım veya vefatla sonuçlanan vakamızın olmaması en büyük mutluluğumuzdur. Kısa bir döneme kadar toplam tanı sayısı 10’un altında olmasına rağmen son günlerde yurt genelinde artan vaka sayılarının da etkisiyle kurum içindeki vaka sayısında da artış gözlemlenmeye başlanmıştır. Bu nedenle Pandemi Koordinasyon Kurulumuzun öncülüğünde çalışanlarımızın ve ailelerinin güvenliği için 25 Ağustos 2020 Salı itibarıyla tedbiren İzmir fabrikamızın bir hafta süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir.” Açıklamasını yaptı.

Tedbirleri alarak üretmeye devam edeceğiz

BMC açıklamasının devamında, “Tüm çalışanlarımız fabrikamıza geri dönüşlerinde detaylı sağlık kontrollerinden geçirilecek olup, çıkacak sonuçlara göre gerekli koruyucu ve önleyici planlamalar yapılmaya devam edilecektir. Yarım asrı geçen köklü geçmişimizle ve ülkemizin yerli ve milli üretim üssü olmanın sorumluluğuyla hem çalışanlarımıza hem de ülkemize karşı yükümlülüklerimizin farkındayız. Özellikle ülkemizin savunma sanayisindeki en büyük kara araçları üreticilerinden biri olarak ticari kaygıların da ötesinde ülkemizin güvenliği ve menfaatleri için stratejik olarak üstlenmiş olduğumuz çok önemli projelerin aksatılmadan devam etmesinin de büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Bu nedenle gerekli tüm tedbirleri alarak ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Büyük BMC ailesi olarak bu zorlu sürecin milletimizin güç birliği, destek ve kararlılığıyla omuz omuza aşılacağına yürekten inanıyor ve bu dönemi en kısa zamanda ülkemiz ekonomisi ve insanımızın sağlığı açısından en az hasarla sona ermesini temenni ediyoruz.” Dedi.