İzmir Haberleri

İzmir’de yıldırım fırtınası korku saldı!

İzmir'in kuzeyi Balıkesir, Bursa ve Sakarya hattında yıldırım fırtınası vatandaşları korkuttu.

İzmir’in kuzeyi Balıkesir, Bursa ve Sakarya hattında etkili olan yıldırım fırtınası vatandaşları korkuttu. Bugün de gün içinde yağış ve yıldırım fırtınasının devam etmesi bekleniyor.

Cumartesi günü Ege’nin kuzeyi ve Marmara Bölgesi’nin güneyini etkileyen yağışlı hava ile birlikte yıldırım fırtınası da kendini gösterdi. Gece yarısından itibaren İzmir’in kuzeyi Balıkesir, Bursa ve Sakarya hattı boyunca etkili olan yıldırım fırtınası bazı bölgelerde vatandaşları korkuyla yataklarından kaldırdı. Özellikle Bursa’da yaklaşık 5 dakika aralıklarla düşen yıldırımlar Yalova’da da etkili oldu. Pazar sabahına gök gürültüsü sesleriyle uyanan Ege Bölgesi’nin kuzeyi ve Marmara Bölgesi’nin güneyindeki illerde peşi sıra düşen yıldırımlar birçok ilde görüldü.

BUGÜN DE YAĞIŞ VE YILDIRIM FIRTINASI BEKLENİYOR

Yağışlı hava kütlesinin izlediği hat boyunca yıldırım fırtınası da etkili oldu. İzmir’in kuzeyi ve Çanakkale’nin bazı ilçelerinde de etkili olan yoğun gök gürültüsü, Yalova, İzmit ve Sakarya’da da gözlendi. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre; bugün de gün içinde Ege Bölgesi’ndeki illerde özelliklede İzmir, Manisa, Denizli ve Aydın’da gök gürültülü sağanak yağış ve peşi sıra yıldırım fırtınası beklenmiyor.