Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yılbaşı öncesi başladı! Ekipler herekete geçti

İzmir’de yılbaşı öncesi sahte içkiyle mücadeleye yönelik denetimler yapıldı. Yaklaşık 100 polisin katılımıyla gerçekleşen denetim kentin 35 farklı noktasında yapıldı. Öte yandan denetim sırasında sosyal mesafe ve maske kuralına yönelik de uyarılar yapıldı.

Denetimlere Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Timleri ve Narkotik ekipleri de destek verdi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yapılan denetimlerde, daha önce etil alkol sattıkları düşünülen aktarlara girilirken, ekipler iş yerlerinde belge kontrolü ve sahte içki denetimi yaptı. Denetimlerde aynı zamanda vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uyması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Öte yandan, polis ekiplerinin 2020 yılında kentte yaklaşık 65 ton etil alkol ve 22 bin şişe sahte içki yakalandığı bildirildi.

“İNSAN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR”

Kemeraltı’nda aktarlık yapan ve uygulamalar hakkında açıklamada bulunan bir esnaf, “Çok satan ve ölen vatandaşlarımız oldu. Maalesfef arkadaşlarımız satıyordu. Bundan çok para kazananlar oldu. İnsan sağlığıyla oynuyorlar. Bence satmasınlar. Uygulamalar çok sık ve güzel oluyor. Maalesef çok yasa dışı iş yapan arkadaşlarımız var” diye konuştu.