İzmir Haberleri

İzmir’de Yaşlı Kadına Telefonla Tuzak: 750 Bin Liralık Vurgun Sonrası 3 Tutuklama

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı kadının korkularını sömürerek servet değerinde bir meblağı aldı. Ancak olayın ardından yürütülen operasyon, faillerin kaçış planlarını alt üst etti. Dolandırıcılar, klasikleşmiş bir taktikle yaşlı kadını telefonla arayarak, adının bir soruşturma dosyasında geçtiğini söylediler. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, güvenini kazandıkları kadından iş birliği yapmasını ve evindeki para ve ziynet eşyalarını teslim etmesini istedi. Yaşlı kadın, paniğe kapılarak adresine gelen iki kişiye toplam 750 bin TL değerinde nakit ve altın teslim etti.

Polisin operasyonu saniye saniye izlendi

Şüphelilerin parayı aldıktan sonra hızla bölgeden uzaklaşması üzerine yaşlı kadın gerçek polisi arayarak yardım istedi. Olayın ardından İzmir Emniyeti’ne bağlı ekipler geniş çaplı bir takip başlattı. Teknik izleme ve kamera analizleriyle kimlikleri tespit edilen beş kişi, eş zamanlı baskınla yakalandı.

Üç tutuklama, iki adli kontrol

Gözaltına alınan şüphelilerden M.R.T., M.T. ve T.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki kişi olan H.Y. ve H.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma dosyasına eklenen ifadeler, şebekenin benzer yöntemlerle daha önce başka kişileri de hedef almış olabileceğine işaret ediyor.

Yaşananlar, özellikle yaşlı bireylerin dolandırıcılara karşı nasıl korunması gerektiği yönünde farkındalık çağrılarını da beraberinde getirdi. Emniyet yetkilileri, vatandaşları kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.