Genelİzmir Haberleri

İzmir’de yaşayanlara nakdi para yardımı, gıda ve eşya yardımı yapılacak!

İzmir’de yaşayan tüm ihtiyaç sahibi ailelere nakdi para yardımı, gıda ve eşya yardımı yapılacak! Sosyal yardım çatısı altında İzmir il sınırları içerisinde ikamet eden, sosyal ve ekonomik yetersizlik içerinde bulunanlar ve muhtaç olanlar, yaşlı, kimsesiz, şehit yakını, gazi, engelli kişi ve ailelere nakit yardımı, gıda ve eşya yardımı başvuruları başladı.

Sosyal yardımlar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı ve başvuruda bulunmak isteyenler aşağıda belirtilen adreslere kayıt işlemlerini yapabilecekler. Ayrıca ilk ve ortaöğretim öğrencilerine mont, bot ve kırtasiye malzemesi yardımları da yapılacak.

Verilecek yardımlara ilişkin yapılan açıklamalarda bayram harçlığı, engelli vatandaşlarımız için medikal yardımı, 0-5 yaş arası çocuğu olan ailelere ulaşım yardımı yapılacağı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen nakdi para yardımı, gıda, elbise, kırtasiye, süt, eşya yardımı ve diğer tüm yardımlar için aşağıda belirtilen adreslere başvuru yapmanız gerekmektedir.

 Yardımlar İçin Yakınınızdaki Bürolar

Laleli Mah. Menderes Cad. No:420 (Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi) Buca/İZMİR

Milli Kütüphane Caddesi No:41/A Konak/İZMİR (YKM arkasında bulunan katlı otopark altı)

Mimar Sinan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı No:50 Konak/İZMİR (Lozan Kapısı Girişi)

Biz İzmir Dayanışma Noktaları

Göksu  Mahallesi 684/11 Sokak No:38 / A   Buca/İZMİR

Mehmet Akif Mahallesi 2739 Sokak No:36 / A Zemin Kat Konak/İZMİR

Süvari Mahallesi 803 Sokak No:87 Zemin Kat Konak/İZMİR

Güney Mahallesi 1150 Sokak No:35 Konak/İZMİR

Bizİzmir Giysi Noktası

Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi No:14/A Karabağlar/İZMİR

Süt Kuzusu Projesinden Süt Desteği

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünce 1-5 yaş arası okul öncesi çocuklara yönelik  ”süt kuzusu” projesi kapsamında ayda bir defa 8 litre süt dağıtımı yapılmaktadır.

Süt desteğinden yararlanmak için;

1-Anne, baba, çocuk nüfus cüzdan fotokopisi

2-Başvuru Dilekçesi

www.sutkuzusu.com.tr

Engelli vatandaşlarımıza yönelik yasal kolaylıklardan faydalanmak ve bilgi edinmek için;

Maddi destek; ihtiyaç sahibi veya engelli ayrımı gözetilmeksizin sağlanan tibbi malzeme desteği için medikal destek başlıklarından da yararlanabilirsiniz.

İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerine Mont, Bot ve Kırtasiye Malzemesi Desteği

İzmir İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, ilköğretim ve ortaöğretim okul yönetimleri ile yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler belirlenerek beden ölçülerine uygun mont ve botları okul yönetimlerine teslim edilmektedir.

Paydaşlarla gerçekleşen görüşmeler sonucunda belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciler  öğrencilere kırtasiye malzemesi alışveriş desteği verilmektedir.İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf  ve ticaret odaları ile yapılan protokol kapsamında ve Ticaret Odaları İzmir esnafına destek olunmaktadır. Öğrencilerin velileri adına çıkarılan kartlara bakiye yüklenerek anlaşmalı kırtasiyelerden alışveriş yapabilme olanağı tanınmaktadır.

Başvuru için; ihtiyaç sahiplerinin okul müdürlüğüne öğrenci ve velisinin adı soyadı, TC kimlik numaralarını  belirtmeleri yeterlidir. Öğrenci velisine sağlanan  sosyal destek kartı ile ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemeleri alınabilmektedir.

Şehitlerimiz İçin Taziye Çadırı

İzmir İl sınırları içerisinde yaşayan hanesi ya da baba ocağı bulunan şehitlerimizin ailelerine, bu acılı günlerinde bir nebze de olsa yanlarında olabilmek adına taziye çadırı kurulumu ve ikram hizmetlerimiz verilmektedir.

Taziye Evlerine Taziye Paketi Desteği

Metropol ilçeler dışında kalan ilçelerimizdeki taziye evlerine taziye paketi desteği sağlanmaktadır.

Laleli Mah. Menderes Cad. No:420 (Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi) Buca/İZMİR

Yapılan sosyal yardımları hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayınız