Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yasaklar geri döndü! Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, kafe ve restoranlar…

İzmir’de yasaklar geri döndü. Dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından önemli kararlar açıklandı. Alınan karara göre, kırmızı kategoride yer alan illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağı yeniden cumartesi de uygulanmaya başlayacak.

Öte yandan ülke genelinde tüm risk grubunda kafe ve restoran gibi işletmeler yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul edebilecek. Bu kapsamda, kırmızı kategoride yer alan İzmir’de de hafta sonu cumartesi ve pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Öte yandan hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması da devam edecek.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Yüksek risk grubundaki illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cuma 21.00-cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde düzenlenecek kısıtlama pazartesi günü saat 05.00’de bitecek.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cuma günü saat 21.00’de başlayıp cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayarak Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER

Edirne, Kırklareli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır, Zonguldak.

TURUNCU KATEGORİDEKİ İLLER

Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Kars, Kırşehir

SARI KATEGORİDEKİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkari

MAVİ KATEGORİDEKİ İLLER

Şırnak