Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de vaka sayılarında korkutan artış: Alarm verildi! Yasaklar geri mi gelecek?

Ülke genelinde normalleşme adımları atıldı. İzmir‘de normalleşme adımlarının ardından vaka sayılarında artış görüldü. Turuncu renkte olan İzmir, kırmızıya geçme eşiğine geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vakalarda yüzde 50’ye yakın bir artış olduğuna dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Köşger “Yüzde 50’nin üzerinde artış var. Turuncudan kırmızı koda geçmenin eşiğindeyiz. Oranlar iç açıcı değil. Kapanmak içten bile değil. Tabiri caizse kent S.O.S. veriyor” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 27 Şubat-5 Mart’ta, İzmir’deki Kovid-19 vaka sayılarının 8-14 Şubat haftasına göre yüzde 50’nin üzerinde arttığını, kurallara uyulmaması halinde, kentin çok yüksek riskli iller arasına girmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

İZMİR ALARM VERİYOR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Oranlar iç açıcı değil. Kapanmak içten bile değil. 8-14 Şubat haftasında her 100 bin kişide vaka sayımız 44,39, 20-26 Şubat haftasında ise 53,42 oldu. 27 Şubat-5 Mart’ı kapsayan haftada ise bu rakam 66,47’ye yükseldi. Vaka sayılarında yüzde 50’ye yakın bir artış görülüyor. Şu an 5 Mart-12 Mart tarihi arasındaki hesaplamalar yapılıyor. Ancak geçtiğimiz hafta cumartesi günü gördüğümüz manzaralar iç acı bir tablonun çıkmayacağını gösteriyor. Vatandaşlarımız bu hafta sonu çok dikkatli olmalı. Tabiri caizse kent S.O.S. veriyor” dedi.

DENETİMLER CUMARTESİ SIKLAŞACAK

Tüm tedbirlerin alınmasına rağmen İzmirlilerin virüs yokmuş gibi davrandığını belirten Vali Köşger, “İzmir ve İzmirlilere güveniyoruz. Kırmızı kodlama sistemine geçmeden herkesin bu taşın altına elini koyması gerekiyor. 15 bine yakın görevli ile ben de dahil olmak üzere denetimlere devam ediyoruz. Denetimlerimiz bu cumartesi sıklaşacak. Kurallara riayet etmezsek, turuncu koddan hızlı şekilde kırmızıya dönebiliriz. Tekrar başa dönmüş” dedi. (Yeni Asır)