Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de üniversiteye gidenlere saat 17.00 ile 19.00 arasında ücretsiz olacak: Her haftaiçi uygulanacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üniversite öğrencileri için sağladığı sıcak yemek dağıtımından önce Ege Üniversitesi’ne giderek öğrencileri gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer öğrencilerle yemek sırasında bekleyerek muhabbet etti.

“BAŞKA SÜRPRİZLERİMİZDE OLACAK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon karşısında sıkıntı çeken üniversiteliler için başlattığı sıcak yemek dağıtımı devam ediyor. Üniversiteliler yemeklere büyük ilgi gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de öğrencilerin memnuniyetini yerinde görmek için Ege Üniversitesi’ndeki dağıtım noktasına gitti. “Kaynak yapmıyorum arkadaşlar” esprisiyle yemek sırasına giden Başkan Tunç Soyer, öğrencilerle sohbet etti. Başkan Soyer gençlerin yemekleri ne kadar beğendiğini kendi ağızlarından dinledi. Yemeğini gençlerle yiyen Başkan Soyer, “Bu yüksek enflasyon çok ciddi bir şekilde çocuklarımızı ve gençlerimizi vurdu. Biz de gençlerimizin yüzünün gülmesi için ne yapabileceğimize kafa yorduk. Sıcak yemek dağıtım hizmetimizi başlattık. Sıcak yemek dağıtım noktasını 6’ya, yemek kapasitesini 5 bine çıkardık. Başka sürprizlerimiz de olacak” dedi.

6 NOKTADA SICAK YEMEK DAĞITIMI YAPILACAK

Sıcak yemek hizmeti Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İ.Y.T.E) ve Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi kampüslerinde veriliyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanan toplam 5 bin kişilik sıcak yemek hizmetinden öğrenciler 17.00 ile 19.00 saatleri arasında faydalanabiliyor.

DEÜ Eğitim Fakültesi, DEÜ İlahiyat Fakültesi, DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi Girişi, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Kampüsü yakınındaki Bornova Metro istasyonunda kurulan Çorba Durağı’nda ise hafta içi sabah 07.30 ile 09.00 saatleri arasında sıcak çorba hizmeti veriliyor.