Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de toplu ulaşımda flaş karar: 5 kuruş ödeyeceksiniz!

İzmir’de toplu ulaşımda flaş bir karar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, okulların açıldığı ilk hafta öğrenci ve öğretmenler toplu ulaşım araçlarından 5 kuruşa yararlanacağını açıkladı. Bu kapsamda, uygulama 5 Eylül Pazar’ı, 6 Eylül Pazartesi’ye bağlayan gece 02.00’de başlayacak ve 10 Eylül Cuma’yı, 11 Eylül Cumartesi’ye bağlayan gece 02.00’de bitecek.

‘5 KURUŞ OLACAK’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Twitter hesabından öğrenci ve öğretmenlere toplu ulaşımın 5 kuruş olacağını belirterek, ”Sizi çok özledik. İlk hafta bütün öğrenci ve öğretmenlere ulaşım sadece 5 Kuruş olacak.” dedi.

Uygulama 5 Eylül Pazar’ı, 6 Eylül Pazartesi’ye bağlayan gece 02.00’de başlayacak; 10 Eylül Cuma’yı, 11 Eylül Cumartesi’ye bağlayan gece 02.00’de sona erecek.

Uygulama, TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN’da ilk 25 kilometre için geçerli olacak. Sonrası için mevcut tarife üzerinden fiyatlandırma yapılacak. Aynı şekilde Gittiğin Kadar Öde tarifesinin uygulandığı hatlarda da ilk 10 kilometre için öğrenci ve öğretmenler 5 kuruşa biniş yapabilecek. Sonrası için mevcut tarife üzerinden fiyatlandırma yapılacak. Baykuş ve havalimanı seferleri ise uygulamadan muaf olacak.