Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de toplu taşımaya fuar ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma 4 Eylül Cuma günü açılacak 89. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle özel ayarlamalar yaptı. Bazı otobüs hatları ile metro ve tramvaya gece ek seferler konulurken, TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN'da da gece yoğunluğuna karşı önlem alındı.

Koronavirüs nedeniyle bu yıl sadece 5 gün açık kalacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yoğunluğu önlemek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşıma ayar verdi. 4 Eylül Cuma-8 Eylül Salı günü arası açık kalacak olan fuarda bu sene ‘Akdeniz’ temasıyla gerçekleşecek. Fuarda her sene olduğu gibi bu yıl da kültür sanattan eğlenceye, ekonomiden sosyal etkenliklere yine pek çok organizasyon gerçekleşecek. Ziyaretçilerin tek tek ateşleri ölçülecek olan fuarda maskesiz alınmayacak. Sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde uyulması sağlanmak için birçok görevli hazır bulunacak. Kültürpark’ta aynı anda en fazla 40 bin kişi bulunabilecek şekilde girişler sağlanacak.

OTOBÜS VE RAYLI SİSTEMLER GECE ÇALIŞACAK

Belediye, ziyaretçilerinin çıkışları sonrası toplu ulaşım araçlarından yararlanabilmeleri için bir dizi önlemler aldı. ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba Aktarma Merkezi ile metro, tramvay ve İZBAN bağlantılı aktarma merkezlerinden yoğunluk olmaması için ek otobüs seferleri koyuldu. Raylı sistemle bağlantılı olan hatların seferleri saat 02.05’e kadar uzatıldı. Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi yoğunluğun olacağı yerlere koordinasyon için ek motorize ekipler görevlendirildi.

Tüm hatlarda sefer saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ESHOT’un web sitesinden ulaşabilirsiniz.