İzmir Haberleri

İzmir’de son dakika! Telefonla 392 bin liralık dolandırıcılık yapıldı iddiası!

İzmir'de telefonla bir şahsı arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin FETÖ bahanesiyle 392 bin lira dolandırdığı iddia edildi.

İzmir’de telefonla binlerce lirasının dolandırıldığını iddia eden emekli adam polise başvurdu. Telefonla kendisini arayıp FETÖ bahanesiyle korkutan şahısların 392 bin lirasını dolandırdığını öne süren adam yardım istedi.

Bornova’da yaşayan emekli işçi M.P, polise başvurarak kendisini arayıp polis olarak tanıtan kişinin 6 aydır takip edildiğini, FETÖ soruşturmasında ve ByLock operasyonunda suçlamalarda bulanacaklarını ve hesaplarına el konulacağını, bunu engellemek için de gönderdikleri hesaba para aktarması gerektiğini söylediğini belirtti.

İlk başta arayan kişiye inanmadığını aktaran M.P, ev telefonunu arayan ve kendisini başsavcı olarak tanıttığını söyledi. Kişinin de başkomiser ile bağlantılı olduğunu ve operasyon yapılacağını, operasyonun gizli kalması ve kimseye söylememesi gerektiğini belirtmesi üzerine 392 bin lirayı T.A adına kayıtlı hesaba gönderdiğini beyan etti.

Daha sonra durumdan şüphelendiğini bildiren M.P, polise giderek durumu bildirdiğini aktardı.

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.