Kamu

İzmir’de sokağa çıkma yasağında bakkal ve marketler açık mı? Yasak saatlerinde sipariş verilebilir mi?

81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu nedenle pek çok vatandaş İzmir’de sokağa çıkma yasağında bakkal ve marketlerin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, İzmir’de sokağa çıkma yasağında bakkal ve marketler açık mı? Yasak saatlerinde sipariş verilebilir mi?

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, sokağa çıkma kısıtlamasında market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirli saatler arasında hizmet veriyorlar.

İşletmeler saat kaça kadar açık?

İzmir’de sokağa çıkma yasağında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilirler. Ayrıca market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

İşte kısıtlama detayları

Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm iş yerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacaktır.