İzmir HaberleriManşet

İzmir’de sel ve hortum riski geçti mi? Flaş açıklama!

İzmir’de 4 gündür aralıklarla devam eden ve bu gece etkisini iyice artıran yağmur sel faciasına neden oldu. Menderes ilçesinde 2 kişi sel nedeniyle hayatını kaybederken, Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi’nde deniz taşması nedeniyle araçlar su altında kaldı. Peki, İzmir’de yoğun yağışın ardından risk geçti mi? İzmir’in durumu hakkında flaş açıklama…

İzmir’de barajlardaki suyun azalması nedeniyle endişe yaşanırken, 4 gündür devam eden yağışlar vatandaşları sevindirdi. Ancak yoğun yağış nedeniyle bazı facialar da yaşandı.

Menderes ilçesinde dereden geçmeye çalışan bir aracın sele kapılması sonucu araç içinde kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Karşıyaka ilçesinde ise yağmurun ardından denizin taşması sonucu çok sayıda araç su içerisinde kalırken, vatandaşlar araçlarını kurtarmak için çaba harcadı.

Antalya’da risk bugün de devam ediyor

Vatandaşlar tarafından sel riskinin geçip geçmediği merak ediliyordu. NTV’den Dilek Çalışkan, İzmir’deki hem son durumu hem de hangi illerin sel ve hortum riski altında olduğunu açıkladı. İzmir’de riskin geçtiğini söyleyen Çalışkan ‘‘Antalya’da risk bugün de devam ediyor. Ayrıca Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Kıbrıs sel ve hortum tehlikesi altında’’ ifadelerini kullandı.