İzmir Haberleri

İzmir’de sahte içki operasyonu: 9 gözaltı daha!

İzmir'in Foça ilçesinde, düzenlenen operasyonda çeşitli türlerde toplam 60 litre sahte içki ile 198 litre etil alkol ele geçirildi, 9 kişi de gözaltına alındı.

İzmir’de artan sahte içki ölümleri sonrası operasyonları sıklaştıran İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler baskınlarına devam ediyor. Foça’da, düzenlenen operasyonda çeşitli türlerde toplam 60 litre sahte içki ile 198 litre etil alkol ele geçirildi, 9 kişi gözaltına alındı.

8 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN!

Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, sahte içki imal ve satışı yapan kişilere yönelik 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, plastik ve cam şişeler ile damacanalar içerisinde, rakı başta olmak üzere çeşitli türlerde toplam 60 litre sahte içki, 198 litre etil alkol, muhtelif ölçeklerde 338 şişe aromatik malzeme, 1 damıtma düzeneği ele geçirildi.

YİNE DEZENFEKTAN ETİKETİ!

Ele geçirilen sahte içki şişeleri orijinal şişeler gibi olması dikkat çekerken, etil alkollerin şişe, bidon ve damacanalarının üzerine temizlik ya da dezenfektan malzemesi etiketi yapıştırıldığı görüldü. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’si polisteki işlemlerinin ardından salıverildi. Aytaç B. ve eşi Deniz B. ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Aytaç- Deniz B. çifti, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.