Kent genelinde sokaklarda ve ana yollarda oluşan su birikintileri, hem sürücüler hem de yayalar için zor anlara neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gün içinde ölçülen yağış miktarlarını paylaştı.
Meteoroloji verilerine göre, en fazla yağış Menderes ilçesinde kaydedildi. İlçedeki Murtad istasyonunda 42,8 mm, Gümüldür’de 37,6 mm, Çileme Köyü’nde ise 37,5 mm yağış ölçüldü. Bu miktar, kentin diğer bölgelerine kıyasla en yüksek seviye oldu.
Buca ve Bornova’da Durum
Buca ilçesinde yağış miktarı 33,3 mm olarak belirlenirken, Bornova’nın Çiçekliköy bölgesinde 32,5 mm yağış düştü. Bu bölgelerde yağışın etkisiyle trafiğin yoğunlaştığı, bazı noktalarda araçların ilerlemekte güçlük çektiği gözlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU ekipleri, sağanak yağışın etkilerini en aza indirmek için kent genelinde teyakkuzda. Özellikle taşkın riski bulunan bölgelerde önleyici tedbirler alındı. Ayrıca su birikintilerinin yoğunlaştığı cadde ve sokaklarda ekipler hızlı şekilde müdahale ederek trafiğin tamamen kilitlenmesinin önüne geçmeye çalıştı.
Vatandaşlara Uyarılar
Uzmanlar, devam eden sağanak yağışların ani sel ve su baskını riskini artırabileceğine dikkat çekti. Vatandaşların araçlarını dere yatakları ve su birikintisi ihtimali yüksek bölgelerde park etmemeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca elektrik kesintilerine karşı da hazırlıklı olunması önerildi.
3 Ekim 2025 tarihinde etkili olan sağanak yağış, İzmir’in farklı ilçelerinde farklı seviyelerde ölçüldü. Menderes en yüksek yağışı alırken, Buca ve Bornova da ciddi seviyede etkilendi. Belediyenin aldığı önlemler sayesinde büyük çaplı olumsuzluk yaşanmazken, yağışların günün ilerleyen saatlerinde de devam edebileceği bildirildi.




