İzmir Haberleri

İzmir’de operasyon! Terör örgütü üyesi yakalandı!

PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak suçundan aranan H.T isimli şahıs İzmir'de düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.

Hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama kararı bulunan ve güvenlik güçlerince bir süredir aranan H. T.’nin İzmir Bayraklı’da ikamet ettiği öğrenildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir süredir devam ettirilen istihbarat çalışmaları sonucu, terör örgütü üyeliği suçundan aranan H. T.’nin yeri tespit edildikten sonra, belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Jandarma kuvvetlerince düzenlenen operasyonda şüphelinin Bayraklı’daki adresinde yakalandığı bildirildi.

Yapılan operasyonun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen H. K.’nın adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

YAKIN ZAMANDA 13 KİŞİ DAHA YAKALANMIŞTI

İzmir’in il ve ilçelerinden 23 Haziran’da yapılan eş zamanlı operasyonda da sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütü üyeliği suçlarından 13 kişi gözaltına alınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında sosyal medyada PKK/KCK’nın propagandasını yapmaktan 12 kişi, örgüte üye olmaktan ise 4 şüpheliyi yakalama kararı çıkartılmıştı. Alınan haberlere göre şüphelilerden 13 tanesi yapılan operasyonlarda gözaltına alınmıştı.