Eğitim

İzmir’de okullar ne zaman açılacak? Okullar açılacak mı?

30 Ekim tarihinde İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası okulların kapalı kalacağı açıklanmıştı. Öğrenciler ve veliler tarafından İzmir’de okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Peki, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni bir açıklama yaptı mı? İzmir’de okullar açılacak mı?

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem can ve mal kayıplarıne neden oldu. Bu nedenle Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklama ile İzmir İl genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verildiğini duyurdu. Son olarak sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yapan Bakan Selçuk, İzmir’de eğitim öğretim faaliyetlerini bir hafta daha uzaktan eğitimle sürdürceklerini bildirdi.

Bakan Selçuk resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İzmir’de, deprem sonrası eğitim için öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hazır bulunuşluklarının kolaylaştırılması adına eğitim öğretim faaliyetlerimizi bir hafta daha uzaktan eğitimle sürdürme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

En küçük riskte açılmayacak

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise okul binalarındaki hafif hasarların ayrıntılı analizinin yapıldığını bildirdi. En küçük riskte dahi tedbir almadan okul binasını açmayacaklarını söyleyen Yahşi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bu emanetin mesuliyetini her zerresinde hisseden eğitimciler olarak gereken her türlü tedbiri hiç vakit geçirmeden alıyoruz. İlk andan itibaren okullardaki hasar tespit çalışmalarının devam ediyor. Okullarımızda hiçbir sorun yaşamadık. Çok şükür ki kimsenin burnu dahi kanamadı. Binalardaki hafif hasarların ayrıntılı analizi yapılıyor. Akabinde gerekli onarım çalışmalarını başlatıyoruz. Bu süreçte çocukların, öğretmenlerin ve velilerin psikososyal desteğe ihtiyacı var. Ekiplerimiz, sahada aktif bir rol üstleniyor. Sarsıntı sonrası çocuklarda oluşabilecek problemlerin iyileştirilmesi için uzmanlarımız var gücüyle çalışıyor.”

Yapılan açıklamaların ardından okulların ne zaman tekrar açılacağına dair Bakan Selçuk’un yeni bir açıklama yapması bekleniyor.