Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de meydana gelen selde 2 kişinin kaybolmasıyla ilgili validen flaş açıklama!

Alınan son dakika bilgisine göre İzmir’in Menderes ilçesinde sağanak yağış nedeniyle oluşan sel sularında kaybolan 5 kişiden 3’ü kendi imkanlarıyla kurtulurken 2 kişi ise akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Yaşanan olayla ilgili İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den açıklama geldi.

SÜRÜKLENMEYE BAŞLADI

Korkunç olay, gece saatlerinde Menderes ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü henüz öğrenilemeyen hafif ticari araç, sağanak yağışın etkisiyle oluşan ve karayolunu ortadan ikiye bölen sel sularının üzerinden geçmeye çalıştı. Ancak debisi yükselen ve hızla akan sel sularına kapılan hafif ticari araç, sürüklenmeye başladı.

2 KİŞİ KAYIPLRA KARIŞTI

İddiaya göre araçta bulunan 5 kişi panik ve korku içinde araçtan atladı. 3 kişi kendi imkanları ile kurtulurken, 2 kişi ise kayıplara karıştı.

Olaydan sağ kurtulan 3 kişinin durumu bildirmesi üzerine, bölgeye polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

800 METRE SONRA KARAYA OTURMUŞ

Ekiplerin yaptığı araştırmada hafif ticari aracın 800 metre sürüklendikten sonra karaya oturduğu anlaşıldı. Ancak araçta bulunamayan 2 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalardan sonuç alınamayınca, yoğun yağış alan bölgede arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.

İZMİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde yeniden başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonrasında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den açıklama geldi. Vali Köşger yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

‘Umuyoruz kurtulmuşlardır. Onu temenni ediyoruz. Mendere Emniyeti’nden 25, Menderes Jandarma’sından 10, İzmir Emniyet Su Altı Timlerinden 10 kişi, AFAD ve diğer itfaiye birimlerinden arkadaşlarımız arama-tarama çalışmalarını devam ettiriyor. Vatandaşlarımızı umuyoruz canlı bir şekilde buluruz. Araç şu an tam geçmiş değil. Aracın çıkarılması teknik olarak imkansız şu andan. İnşallah onu da en kısa zamanda çıkaracağız. Faaliyetler, çalışmalar devam ediyor. Geçmiş olsun.

Kısmi baskınlar var. Orada da faaliyetler çalışmalar devam ediyor. Orada da istinat duvarının çökmesiyle 23 civarında araç hasar görmüş durumda. Tespit çalışmaları devam ediyor.”