İzmir Haberleri

İzmir’de “Maske tak” diyen doktoru bıçakladılar!

Sağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor! İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde görevli pratisyen hekim, acil bölümüne tedavi için gelen bir kadın hastaya iddialara göre, ‘maske takması’ yönündeki ikaz etmesi üzerine kadının kocası tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Sağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor! İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde görevli pratisyen hekim, acil bölümüne tedavi için gelen bir kadın hastaya iddialara göre, ‘maske takması’ yönündeki ikaz etmesi üzerine kadının kocası tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Olay, dün akşam saatlerinde Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde yaşandı. Hastanenin Acil Travma Bölümüne ‘göğüs darlığı ve kalp rahatsızlığı’ sebebiyle tedavi amaçlı gelen Gizem B’ye müdahale eden pratisyen hekim Musa B., iddialara göre hastaya, ‘maske takması’ konusunda ikazda bulundu.

ŞEHİR MAGANDASI MASAYI DA KIRDI

Gizem B’de doktora, ‘ateşimi ölçmeden bana maske taktırmaya çalışıyorsun’ cevabını verdiği ileri sürülürken, bu sırada hastanın yanında bulunan kocası Özgür Ş’nin doktora önce hakaretler savurduğu ve ardından sedye önünde bulunan masayı kırdıktan sonra yanında bulunan bıçak ile doktora saldırdı. Doktor saldırıdan yara almadı

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Bıçaklı saldırının ardından doktor Musa B., ‘Beyaz Kod’ vererek polisten yardım istedi. Hastane güvenliği olaya hemen müdahale etti. Şüpheli şahıslar ise hastaneden kaçmak üzereyken hastane polisi Salih A., tarafından yakalandı ve Gizem A’dan suç aleti bıçağı teslim aldı. Polis tarafından takviye ekip istenmesi üzerine adrese gelen ekipler tarafından Gizem B., Özgür Ş’i ve Gizem B’nin babası Mehmet Ali G., yakalanarak gözaltına alındı.

BEYAZ KOD NEDİR?

Beyaz Kod sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracıdır. Sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir. Sağlık çalışanları şiddet olaylarının bildirmek için 24 saat hizmet veren “113” numaralı telefonu veya www.beyazkod.saglik.gov.tr adresindeki bildirim formunu kullanabilir. Eğer şiddete maruz kalan kişiler beyaz kod bildirimini kendileri yapmadılarsa olayla ilgili tutanaklarına istinaden kurum yetkilisi tarafından www.beyazkod.saglik.gov.tr adresindeki bildirim formu doldurulur. Eş zamanlı olarak olayın ilgili kurumun hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettirilmesi sağlanır. İlgili birimlerden gelen değerlendirmeler sonucu şiddete maruz kalan çalışanlarını avukatlık hizmetleri birimiyle iletişime geçmesi sağlanır.