İzmir Haberleri

İzmir’de kurban etini drone ile dağıttı! Sosyal mesafe kuralına dikkat çekti

İzmir'de 55 yaşındaki Sıddık Gedik isimli vatandaş koronavirüs ile mücadele kapsamında kurban etini sosyal mesafe kuralına dikkat çekmek için eti drone ile dağıttı. Sıddık Gedik "Bir farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yaptık" ifadelerinde bulundu.

İzmir’de yaşayan Sıddık Gedik isimli 55 yaşındaki vatandaşımız koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal mesafeye farkındalık yaratmak için kurban etini drone ile dağıttı.

FARKINDALIK OLUŞTURDU

55 yaşındaki Gedik, sabah kurbanını kesti. Etin bir bölümünü ise komşularına drone (insansız hava aracı) ile dağıttı. Ramazan Bayramı’nda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bu bayramda olmadığını hatırlatan Sıddık Gedik, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın sosyal mesafeye çok dikkat etmeleri gerekliliğine dikkati çekmek için bunu yaptık. 62 yaşındaki bir ağabeyimize eti drone’la gönderdik. Bir farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yaptık.”

Süleyman Özen ise, “Arkadaşımız koronavirüs nedeniyle bir etkinlik yaptı. Kurbanını kesti, kurban etini bize drone’la gönderdi. Allah kabul etsin. Sosyal mesafeyi korumak adına güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.