İzmir Haberleri

İzmir’de koronavirüs seferberliği!

İzmir'de koronavirüse karşı seferberlik başlatıldı. Kentte okullar, toplu ulaşım araçları, camiler dezenfekte edildi. Bazı ulaşım duraklarına ise dezenfektan makineleri yerleştirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de koronavirüs vakasının tespit edildiği açıklamasının üzerine İzmir’de koronavirüse karşı önlemler arttı. Kentte okullar, camiler, toplu taşıma araçları dezenfekte edildi.

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran korona virüsü Türkiye’ye de sıçradı. Türkiye genelinde başlayan dezenfektan seferberliği kapsamında İzmir’de de tedbir elden bırakılmadı. Salgına karşı kent genelinde ortak kullanım alanları olan okullar, ibadethaneler ve toplu taşıma alanlarında ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

METRO, TRAMVAY GİBİ TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI TEMİZLENDİ

Kentte toplu ulaşımı sağlayan ve her gün binlerce insanın yolculuk yaptığı; metro, yolcu gemisi, otobüs ve tramvaylar ilaçla dezenfekte edilirken, bazı ulaşım duraklarında el dezenfektan makineleri yerleştirilmeye başlandı.

CAMİLER DE DEZENFEKTE EDİLDİ

Vatandaşların kalabalık şekilde bir araya geldikleri ibadethanelerde de tedbiri elden bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, cami ve cemevlerinde de dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Narlıdere ilçesinde bulunan Şehitlik Camisi’nde dezenfekte işlemi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, camiyi ilaçla dip bucak dezenfekte etti.

Korona virüsüne karşı alınan önlemler hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol İlaçlama Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Özcan Ak, çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti. Ak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma kontrol Müdürlüğü tarafından öncelikle okullarda başlattığımız dezenfekte işlemleri, metrolarda tramvaylarda ve gemilerde de yapılıyor. Şu anda dezenfekte işlemlerimize ibadethanelerde devam etmekteyiz. Buradaki asıl amacımız bakteri ve virüsün ortamdan uzaklaştırılması; var olan virüsün azaltılması veya öldürülmesi. Bununla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.