"Göktaşı Düştü Sandık"

Menemen 29 Ekim Mahallesi'nde saat 04.41 sularında meydana gelen heyelan, mahalle sakinlerine kabusu yaşattı. Büyük bir gürültüyle çöken istinat duvarı, çevredeki binalara ve park halindeki araçlara zarar verdi.

Olayın tanıklarından Aşkın Sürekli, dehşet anlarını şu sözlerle anlattı:

"Büyük bir patlama oldu, sanki göktaşı düştü sandım. Arka taraftan camları kırarak dışarı çıkabildik. Beş yıldır burası için verdiğimiz hukuk mücadelesi maalesef sonuçlanmamıştı."

İzmir'de ücretsiz konserler: Sanatseverler yaz coşkusu yaşayacak!
İzmir'de ücretsiz konserler: Sanatseverler yaz coşkusu yaşayacak!
İçeriği Görüntüle

2 Bina, 7 Araç ve 151 Tahliye

Olay yerine hızla sevk edilen AFAD, itfaiye ve Menemen Belediyesi (MAKUR) ekipleri geniş çaplı bir güvenlik koridoru oluşturdu.

İzmir’de Korku Dolu Gece Dev İstinat Duvarı Çöktü, (1)

İlk belirlemelere göre 2 bina ağır hasar alırken, 7 araç kullanılamaz hale geldi. Çökme riski taşıyan toplam 3 binadaki 151 vatandaş tahliye edildi. Tahliye edilen mahalle sakinleri Menemen Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde misafir ediliyor.

Bölgede zemin etüt çalışmaları devam ederken, meteoroloji yetkilileri sağanak yağışların devam edebileceği konusunda uyarılarını sürdürüyor. Menemen Belediyesi ve AFAD ekipleri, olası yeni bir toprak kaymasına karşı bölgede tedbir amaçlı incelemeye ve çalışmalara devam ediyor.