GündemManşet

İzmir’de kış lastiği takmak zorunlu mu? Kış lastiği ne zaman takılacak? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kasım ayının gelmesi ile beraber araç kullanıcıları kış lastiği araştırmaları yapmaya başladılar. Peki, İzmir’de kış lastiği takmak zorunlu mu? Kış lastiği ne zaman takılacak? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? İşte kış lastiği hakkında bilinmesi gerekenler…

Kış aylarının gelmesi ile beraber kış lastiği yeniden gündem konusu olmaya başladı. İzmirli vatandaşlar bu sene kış lastiği uygulamasının zorunlu olup olmadığını merak ediyorlar. Kış lastiği uygulaması, yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil yine de can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor. Kış lastiği uygulaması ile kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olması önlenmeye çalışılıyor. Bu sene araç sahiplerinin 1.6 mm altında olan lastikleri değiştirmesi ve mutlaka lastik yanaklarında kış lastiği logolu lastiklerin kullanması gerekiyor.

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?

Şehirler arası, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlıyor. Uygulama 1 Nisan tarihinde sona erecek. Kış lastiği denetimlerini ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görevlendirdiği personelin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ticaret Bakanlığı sınır kapılarındaki belediye birimleri ile belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacak.

Kış lastiği kullanmamanın cezası ne kadar?

Belirtilen tarihler arasında kış lastiği kullanmayan araç sürücülerine 776 TL para cezası kesilecek. Ceza miktarı 1 Ocak 2021 tarihinde değiştirilecek.