İzmir HaberleriManşet

İzmir’de kaçırılan kız çocuğundan 2 haftadır haber alınamıyor!

İzmir'de ortadan kaybolan 15 yaşındaki kız çocuğundan 2 haftadır haber alınamıyor. Kayıp kızın ailesi, eskiden gelenek olarak kabul gören kız kaçırmalarının yaşandığı köyde kendi kızlarının da kaçırıldığını iddia etti. 

İzmir’e bağlı Kiraz ilçesinin geçtiğimiz ay kaybolan 15 yaşındaki bir kız çocuğunun kaçırıldığı iddia edildi. Acılı aile 13 gündür haber alamadıkları kızlarının kendi isteğiyle kaçmadığını, öyle olsaydı terlik ve pijamalarıyla gitmeyeceğini söyledi.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUK İÇİN 20 BİN, 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK İÇİN 49 BİN

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre; İzmir’in Kiraz ilçesinin iki dağ köyü olan Sırımlı ve Olgunlar’da 18 yaşından küçük kız çocuklarının kaçırılarak evlendirilmesi ve bunun “gelenek” olarak sunulması 2017 yılında bir haberle ortaya çıkmıştı. İki köydeki “sözde gelenekler”e göre, kaçırılan 12 – 15 yaşındaki kız çocuklarının ailelerine verilen “sus payı”nın da 15 yaşındakiler için 20 bin, 12 yaşındaki çocuklar için ise 40 bin TL’yi bulduğu öğrenilmişti.

13 GÜNDÜR HABER YOK

O dönem büyük tepki çeken haberin üzerinden üç yıl geçti. Bu kez Kiraz ilçesi Olgunlar köyünde yaşayan Olcay S’nin (20) Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki F.S’yi kaçırdığı öne sürüldü. Kız çocuğunun ailesi 16 Eylül’de Olcay S. hakkında Kiraz Jandarma Komutanlığı ve Kiraz Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Tüm aramalara rağmen kayıp çocuk F.S.’den tam 13 gündür haber alınamıyor.